Nieuws Over Informatie Gesproken

Ontbijtsessie Wet open overheid

30
April
2024

Op 23 mei aanstaande organiseert de maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken (MCOIG) een ontbijtsessie (van 9:00 uur tot 11:00 uur)  waarin de nieuwste ontwikkelingen van de Wet open overheid centraal staan. Vaste tafelgast is staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Digitalisering), en deze keer wordt zij vergezeld door haar ambtsgenoot staatssecretaris Fleur Gräper (OCW). Gastheer is Bas Eenhoorn, hij neemt de honneurs waar voor Arre Zuurmond die helaas zijn functie als regeringscommissaris Informatiehuishouding eerder dan verwacht moest neerleggen.

Martin Berendse, vicevoorzitter van het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding, zal in gesprek gaan met de staatssecretarissen over het meerjarenplan informatiehuishouding van BZK en OCW. Welke verbeterpunten draagt het adviescollege aan? Verder zal de MCOIG een update geven over de plannen, wordt er een prangende Woo-verzoek-casus ontleed en worden er maatschappelijke organisaties uitgenodigd die vanuit hun perspectief belichten hoe het staat met de informatierelatie overheid-burgers.

Vast onderdeel is de uitreiking van de Transparantieprijs. De Transparantieprijs Over Informatie Gesproken wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of organisatie die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van transparantie en openbaarheid. De genomineerden presenteren hun initiatief in een filmpje en u kunt via Mentimeter stemmen voor de top twee, waarna de jury de winnaar kiest.

U kun zich aanmelden via deze link om de ontbijtsessie online bij te wonen.

Tijd: 09:00 - 11:00 uur

Lees ook onze andere nieuws-items:

Reactieformulier maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken
Dank voor uw reactie. Uw bericht is succesvol verzonden.
Reset
Oops! Iets ging niet goed. Probeert u het nogmaals aub.