Nieuws Over Informatie Gesproken

Maat­schappelijke coalitie Over Informatie Gesproken op het ECP Jaarfestival

06
November
2023

Het ECP Jaarfestival op donderdag 16 november heeft als thema ’Een reis door 25 jaar digitalisering’. De maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken verzorgt daar diverse sessies, waaronder een besloten side-event voor het netwerk van onze coalitie. Meldt u vandaag nog aan!

Dit jaar bestaat ECP 25 jaar. Een kwart eeuw waar veel digitale ontwikkelingen hebben plaatsgevonden, een ware digitale revolutie. Een mooi moment om terug te kijken naar de rol van ECP in de digitale samenleving, maar ook de ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden. Tijdens het ECP Jaarfestival wordt dit groots gevierd met een reis door 25 jaar digitalisering. De maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken verzorgt onderstaande sessies:

10:30-11:30 uur: Besloten side-event ‘Wat leert de CIO in het bedrijfsleven de overheid?’ (voor deelnemers aan de MCOIG en op uitnodiging)
14:55-15:40 uur: Breakout-sessie ‘Relatie burger en overheid, een tussenbalans na 25 jaar digitalisering
16:10-16:35 uur: Learning Table ‘De strijd voor het experiment‘*
16:10-16:35 uur: Learning Table ‘Hoe kijken we naar AI en toegankelijkheid van collecties en informatie?’*
Hele dag: Demostand: Innovatielab Informatiehuishouding

*niet 16:20-16:45 uur zoals eerder gecommuniceerd

Besloten side-event
Het besloten side-event, dat plaatsvindt voorafgaand aan het dagprogramma, wordt georganiseerd door regeringscommissaris Informatiehuishouding Arre Zuurmond. Deze inspirerende sessie vindt plaats in het kader van zijn inspanningen om de informatiehuishouding van de overheid te verbeteren en te leren van het bedrijfsleven.

Wat leert de CIO in het bedrijfsleven de overheid?
Dit side-event staat in het teken van interviews die zijn afgenomen bij verschillende CIO’s uit het grootbedrijfsleven. Tijdens deze sessie zal Arre Zuurmond kort reflecteren op de bevindingen tot nu toe. Wat kan de overheid leren van het bedrijfsleven? Daarnaast zal Ronald Verbeek, directeur van het CIO-Platform, zijn inzichten over dit onderwerp met u delen. Roy Tomeij, aanjager van samenwerking bij innovatie en digitalisering, is de host van deze sessie.

Op basis van deze sessie, en de overige interviews met CIO’s uit het grootbedrijfsleven, wordt op verzoek van de regeringscommissaris door ECP een position paper geschreven. Die behandelt onder meer wat de (organisatie van de) informatiehuishouding van de overheid kan leren van het bedrijfsleven en wat de best- en worst practices zijn op het gebied van netwerksturing, samenwerking en decentrale signaalverwerking.

Aanmelden besloten side-event
Zoals de naam al aangeeft, is dit side-event besloten en alleen toegankelijk voor genodigden. Interesse? Stuur een e-mailbericht aan secretariaat@overinformatiegesproken.nl o.v.v. ‘aanmelding side-event 16 november’ en uw contactgegevens. Als u bent aangemeld voor het side-event, wordt u ook aangemeld voor het ECP Jaarfestival. We horen graag of u daarvan gebruik maakt i.v.m. de catering en het max. aantal deelnemers voor het ECP Jaarfestival. Het side-event vindt plaats in de Fokker Terminal te Den Haag van 10:30 uur tot 11:30 uur voorafgaand aan het hoofdprogramma.

Lees ook onze andere nieuws-items:

Reactieformulier maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken
Dank voor uw reactie. Uw bericht is succesvol verzonden.
Reset
Oops! Iets ging niet goed. Probeert u het nogmaals aub.