Nieuws Over Informatie Gesproken

Kick-off van het Actieplan Open Overheid 2023-2027

13
October
2023

Alles weten over het nieuwe Actieplan Open Overheid 2023-2027? De officiële kick-off vindt plaats op 9 november bij het Nationaal Archief tijdens een extra editie van de Open Donderdag netwerkborrel. De organisatie ligt in handen van het programma Open Overheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Meld u aan en maak kennis met de acties en de actiehouders van het actieplan. Demissionair staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties en Digitalisering Alexandra van Huffelen zal tijdens deze feestelijke bijeenkomst een toespraak houden.

Het Actieplan Open Overheid 2023-2027 is op 31 augustus jl. door de demissionaire minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gestuurd naar de Tweede Kamer. Het overkoepelende thema van dit vijfde actieplan is ‘Open voor iedereen’. Daarmee willen alle betrokkenen bij het actieplan bijdragen aan een opener overheid. Onder andere door te werken aan een cultuuromslag binnen overheidsorganisaties en burgers actief mee te laten denken.

Nauwe samenwerking met maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken

Het Actieplan Open Overheid 2023-2027 is ingedeeld naar de verschillende oplossingsrichtingen die de maatschappelijke coalitie in haar manifest Over Informatie Gesproken voorstelt. Het actieplan bouwt voort op eerdere inspanningen om tot een open overheid te komen en omvat 17 actiepunten binnen de 7 thema’s van het manifest “Over Informatie Gesproken”. Ze omvatten onder andere het verbeteren van de toegankelijkheid van informatie, het betrekken van burgers bij besluitvormingsprocessen en het stimuleren van een cultuuromslag naar meer openheid binnen overheidsorganisaties.

Programma en aanmelden

Het volledige programma van de kick-off wordt binnenkort bekend gemaakt. Om een tipje van de sluier op te lichten: demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen zal een toespraak houden. Ook komt u meer te weten over het Open Government Parternship waar Nederland bij is aangesloten. En verschillende actiehouders presenteren zich met korte pitches. Er zal zoals altijd tijd zijn voor vragen. Natuurlijk heeft u tijdens de netwerkborrel ook volop de gelegenheid om de actiehouders te bevragen over hun actiepunten.

Vanaf 16.45 uur: inloop
17.00-18.30 uur: netwerkborrel
17.15-18.00 uur: sprekersgedeelte

Voor deze speciale Open Donderdag worden veel bezoekers verwacht en het aantal plaatsen is beperkt. Om die reden is aanmelden dit keer verplicht. Alle informatie over het programma en de aanmeldmogelijkheid is te vinden op de website www.open-overheid.nl.

Lees ook onze andere nieuws-items:

Reactieformulier maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken
Dank voor uw reactie. Uw bericht is succesvol verzonden.
Reset
Oops! Iets ging niet goed. Probeert u het nogmaals aub.