Nieuws Over Informatie Gesproken

Gemeente Hoeksche Waard wint Transparantieprijs Over Informatie Gesproken 2024!

23
May
2024

In de Centrale Bibliotheek Den Haag vond vandaag de derde ontbijtsessie Wet Open Overheid plaats. Vast onderdeel van de ontbijtsessie is de uitreiking van de Transparantieprijs.

De vier genomineerden OpenStad, Provincie Groningen, Gemeente Hoeksche Waard en DIVD Dutch Institute for Vulnerability Disclosure presenteerden hun initiatief in een videopitch, waarna de kijkers thuis online hun stem konden uitbrengen voor de top twee. De jury, bestaande uit staatssecretaris Digitalisering Alexandra van Huffelen en gastheer Bas Eenhoorn, koos vervolgens de Gemeente Hoeksche Waard als winnaar.

Gemeente Hoeksche Waard publiceert als een van de eerste overheden een overzicht van convenanten, van Woo-verzoeken en klachtoordelen, terwijl de wettelijke plicht daarvoor nog niet is ingegaan. De stukken zijn goed machine-leesbaar en voor het grootste deel digi-toegankelijk.

De jury koos voor het initiatief, vanwege de kleinschaligheid en de praktische manier waarop deze informatie wordt gepubliceerd. Na het winnen van de prijs gaf Amanda Hanemaaijer namens de Gemeente Hoeksche Waard een eerste reactie: “Mooi dat de praktische ingeslagen weg wordt gewaardeerd, 'gewoon doen' werkt!"

Lees ook onze andere nieuws-items:

Reactieformulier maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken
Dank voor uw reactie. Uw bericht is succesvol verzonden.
Reset
Oops! Iets ging niet goed. Probeert u het nogmaals aub.