Nieuws Over Informatie Gesproken

Adviseer de overheid over actieve openbaar­making

11
December
2023

Wat verwachten burgers van een transparante overheid? En hoe sluiten deze verwachting aan op de praktijk van actieve openbaarmaking van overheid gegevens? Adviseer de overheid over actieve openbaarmaking.

De weg naar een open overheid is geplaveid met dillema’s over welke informatie, in welke vorm en wanneer actief openbaar gemaakt kan worden. In opdracht van I-Partnerschap Rijk-Onderwijs heeft Digicampus samen met TU Delft startup Populytics een participatieve waarde-evaluatie ontworpen, waarin burgers hun informatiebehoefte aangeven en de overheid raadplegen over beleidskeuzes rondom actieve openbaarmaking van overheidsinformatie.

Deze raadpleging staat nu online en kan door iedereen ingevuld worden. Op basis van de resultaten wordt een advies gepresenteerd aan het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Heeft u affiniteit met het onderwerp en denkt u graag mee over open data en transparantie? Neem deel aan de raadpleging via de website https://dataopenbaarmaking.raadpleging.net. Het invullen neemt ongeveer 15 minuten in beslag.

Lees ook onze andere nieuws-items:

Reactieformulier maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken
Dank voor uw reactie. Uw bericht is succesvol verzonden.
Reset
Oops! Iets ging niet goed. Probeert u het nogmaals aub.